Παιδικό Τμήμα

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017

Το «Παιδικό Τμήμα» του Θεατρικού Εργαστηρίου του Θέατρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» παρουσιάζει το έργο «Τα παιχνίδια είμαστε εμείς» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άντζελας Ριζάκη, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στις 11:30πμ, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου.

Πρόκειται για ένα έργο όπου αναδεικνύει την συναισθηματική αξία του παιχνιδιού που έχει για το κάθε παιδί ξεχωριστά, χωρίς αυτό όμως να αγγίζει τα όρια της σπατάλης και της ασέβειας προς το ίδιο το παιχνίδι. Σημασία εδώ δεν έχουν τα πολλά… αλλά τα «λίγα»… τα οποία αξίζουν πολλά. Τελικά τι είναι το παιχνίδι για εμάς; Η απάντηση… στο έργο μας!

Το έργο: Τι μπορεί να συμβεί στο μικρό κατάστημα παιχνιδιών του Κύρ Σπύρου, όπου τόσα χρόνια μάζευε παιχνίδια από τα σκουπίδια και τα επιδιόρθωνε, όταν ακριβώς δίπλα του ανοίγει ένα μεγάλο πολυκατάστημα παιχνιδιών … πολυτελείας του κυρ Παύλου και οι άνθρωποι σαφώς έδειξαν την προτίμησή τους. Και φυσικά να κλείσει! Αυτή είναι η απόφαση του κυρ Σπύρου. Να κατεβάσει τα ρολά!! Πού να ήξερε όμως ότι τα παιχνίδια που τόσο καιρό φρόντιζε, απέκτησαν ψυχή και λαλιά και αποφάσισαν να βοηθήσουν τον κυρ Σπύρο με το δικό τους τρόπο; Τι συμβαίνει όμως όταν στην προσπάθειά τους, περιπλέκουν την κατάσταση και βάζουν άθελα τους τον κυρ Σπύρο φυλακή; Και τι συμβαίνει στο κατάστημα πολυτελείας του κυρ Παύλου; Για όλες τις εξελίξεις μας κρατάει ενήμερους η φοβερή και τρομερή Δημοσιογράφος της πόλης.

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Άντζελα Ριζάκη
Συμμετέχουν όλα τα παιδιά του Εργαστηρίου

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ (με τη συμμετοχή 40 παιδιών από την Α' μέχρι την ΣΤ' τάξη. Τη διδασκαλία των μαθημάτων, τα κείμενα και την σκηνοθεσία υπογράφει η Άντζελα Ριζάκη. ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 στις 19:00


«Πρόβα ή Παράσταση;»
Μία θεατρική παράσταση που μέσα έχει πολλές… ε… δεν ξέρω αν καταλάβατε τι εννοούμε αλλά αυτό που εννοούμε είναι ότι παίρνετε μία στην τιμή του ενός… μα τι λέμε;.. παίρνετε τρεις μέσα σε μία… ε…ε… Δεν ξέρουμε τι λέμε; Θεατρική παράσταση ή πρόβα; Αχ! Δεν μπορούμε να πούμε πραγματικά… Ίσως το ανακαλύψετε μόνοι σας…. Σωστά είδατε!!! Για εσάς μιλάμε…. Και σε σας απευθυνόμαστε.. που διαβάζετε τώρα αυτά που γράφουμε!! Να είστε σε ετοιμότητα… γιατί θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας γιατί ο μόνος στόχος μας είναι να σας δείξουμε τι είναι το θέατρο για εμάς και ο μόνος τρόπος για να το καταλάβετε είναι να παίξετε και εσείς μαζί μας, να πάρετε μια γεύση, να δείτε με τα δικά μας μάτια τι είναι το θέατρο για εμάς!!! Δεν είναι υπέροχο;;; 


«Δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται ότι είναι»
Επιτέλους! Η μέρα της ενηλικίωσης της πριγκίπισσας έφτασε! Η Βασίλισσα ετοιμάζει το καλύτερο πάρτι του αιώνα και είναι τόσο ευτυχισμένη που θα δώσει το πανάκριβο κολιέ στην κόρη της! Δεν μπορούμε να πούμε όμως το ίδιο και για την άλλη κόρη της, όχι την υιοθετημένη, αλλά την άλλη κόρη της, τη μικρότερη, που δεν αντέχει άλλο τις διακρίσεις και φεύγει από το παλάτι. Στο μεταξύ οι προσκεκλημένοι για το μεγάλο πάρτι έχουν ήδη καταφθάσει. Μεταξύ τους η καλύτερη μπαλαρίνα της περιοχής, ο ζογκλέρ και η φοβερή ξενυχτισμένη τραγουδίστρια, έτοιμοι για να ψυχαγωγήσουν την πριγκίπισσα, η οποία όμως λιποθυμάει! Όλοι αναστατωμένοι! Ποιος έκανε κακό στην πριγκίπισσα; Μήπως η σεφ; Μήπως ο μπάτλερ του παλατιού που δεν αντέχει τις εντολές; Μήπως εσείς; Όλοι αναστατωμένοι και όλοι ύποπτοι!!! Το μυστήριο θα διερευνήσουν με αποτυχία οι δύο αστυνομικοί της πολης… Και φυσικά το έργο δεν τελειώνει εδώ… γιατί στην πόλη αυτή… κυκλοφορούν πολλοί μυστήριοι… Ποιος είναι ο τελευταίος καλεσμένος που θα έρθει στο πάρτι… Ποιος είναι ο κουκουλοφόρος και γιατί ήρθε στο πάρτι; Ποιος τον κάλεσε; Και η ποταμιά τι σχέση έχει; Ένα μικρό παιδί είναι μόνο του;;; Η μαμά του που είναι; Ουφ!!! Μεγάλη αγωνία! Μη το κουνήσει κανείς γιατί και εσείς είστε υποπτοι!!


«Ήρωας είναι…»

Σε έναν μακρινό πλανήτη όπου ζουν ήρωες με σούπερ δυνάμεις όλα κυλούν ομαλά στην καθημερινότητά τους!!! Τι θα συμβεί όμως την ημέρα της Σεντάνιας με τον ερχομό της Ζάρα; Κανένας ήρωας δεν μπορεί να σκεφθεί ότι μπορεί να χάσει τις δυνάμεις του! Τι θα γίνει όμως όταν όλοι οι σούπερ ήρωες του πλανήτη θα μάθουν ότι θα χάσουν τις δυνάμεις τους; Τι θα κάνουν; Πως θα αντιδράσουν και γιατί επισκέπτονται την οικογένεια Μπεγκμαντέρο; Τι σχέση έχει ο Μπεγκμαντέρο με την Ζάρα; Και γιατί όλα αυτά γίνονται την ημέρα της Σεντάνιας; Οι ήρωες θα χάσουν τον ηρωισμό τους επειδή θα χάσουν τις δυνάμεις τους; Τι ακριβώς σημαίνει να είναι κάποιος ήρωας στον πλανήτη αυτόν; Και τι ακριβώς σημαίνει να είναι κάποιος ήρωας στον δικό μας πλανήτη και στη σημερινή εποχή; Στο τώρα…; Τι είναι λοιπόν ήρωας, για εμάς;

 
 
 
 
 
 
 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016

 

Το παιδικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Θεάτρου Διόνυσος, παρουσιάζει το έργο "Ο κόσμος των μεγάλων", σε κείμενο και σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στις 12:00μ.

Τί μπορεί να θέλει ένα παιδί από την ίδια του την οικογένεια;
Την απάντηση την δίνουν τα ίδια τα παιδιά, αφού ταξιδέψουν πρώτα στον κόσμο των μεγάλων...!!!

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Άντζελα Ριζάκη
Συμμετέχει η ομάδα του Παιδικού Τμήματος του Θεατρικού Εργαστηρίου

 
 
 
 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015

Κλεφτανικός

 

Το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Θεάτρου Διόνυσος, παρουσιάζει την κωμωδία "Κλεφτανικός" της Άντζελας Ριζάκη την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Διόνυσος.

Πρόκειται για μια επίκαιρη κωμωδία καταστάσεων σε ένα θέατρο εν θεάτρω, με πολλαπλούς ρόλους και αλλαγές που στροβιλίζεται γύρω από το θέμα της εξουσίας, των χρημάτων, των πολύτιμων πετραδιών και κοσμημάτων... και ... και ... και ...και γύρω από το ίδιο το θέατρο! 

Σε ένα κρουαζιερόπλοιο, τον Κλεφτανικό, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η έκθεση πολύτιμων πετραδιών και κοσμημάτων όπου τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Υπουργός Οικονομικών, κυρία Μπαρμπερίδου, καθώς επίσης και τα αποκαλυπτήρια του πολυτιμοτεροτεροτερότερου πετραδιού. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου μαζί με τους καλεσμένους όπως είναι φυσικό, δεν θέλουν να χάσουν από τα μάτια τους το πολυτιμοτεροτερότερο πετράδι του κόσμου και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το πετύχουν αυτό... Όμως όλα ανατρέπονται εξ αιτίας ενός μικρού κοριτσιού που μπήκε λαθραία μέσα στο πλοίο.... 

Μια ιδέα μπορεί να αλλάξει τα πάντα...
Η ιδέα του να γίνει κάποιος πλούσιος μπορει να αλλάξει ακόμα και τον ίδιο του εαυτό! Κατά πόσο όμως αυτό αξίζει;;; Σας αφήνουμε να το σκεφτείτε.... μέχρι την Κυριακή όπου θα σας δώσουμε και την απάντηση!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άντζελα Ριζάκη
Συμμετέχουν όλα τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου
Σχεδιασμός Αφίσας: Μάγια Σφάλτου
 
 
 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014

Το σχολείο του Μπουουου...- Μαθήματα Φοβίας

 

Το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Θέατρου Διόνυσος, ανεβάζει την παράσταση “Σχολείο του Μπουουουουουυου... – Μαθήματα Φοβίας”, της Άντζελας Ριζάκη, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 στις 11:00 π.μ.

Πρόκειται για μία ιστορία που οι ήρωές της, έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους τους. Τί είναι τελικά οι φοβίες, γιατί υπάρχουν και πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε; Ερωτήσεις από τα ίδια στο πλαίσιο των μαθημάτων του φετινού Θεατρικού Εργαστηρίου.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Όπως και κάθε χρόνο, ο στόχος του σχολείου του Μπουουουουουου είναι να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να ξεπεράσουν τις φοβίες τους. Ο Διευθυντής (κος Υψόχιος), η Ιδιοκτήτρια (κα Ουέλινγκτον), η καθαρίστρια (κα Μιμόζα) και η μαγείρισσα (κα Ελίζα) υποδέχονται τη φετινή χρονιά τα μικρά κορίτσια Ζιζή, Ματίλντα και Λουλού που ήρθαν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν μαθήματα φοβίας και να «ξε-φοβηθούν». Όλα όμως, ανατρέπονται όταν τα τρία μικρά κορίτσια ανακαλύπτουν ένα μεγάλο μυστικό... Ποιοι θα έρθουν αντιμέτωποι τελικά με τους φόβους τους, πως και γιατί;

 

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Άντζελα Ριζάκη

 

Το έργο ανεβάστηκε από τους μαθητές του παιδικού τμήματος του εργαστηρίου το καλοκαίρι του 2014 στο Θέατρο Διόνυσος.

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013

 

Χάνσελ & Γκρέτελ (από τις Νεράιδες του δάσους)

 

Το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Θεάτρου Διόνυσος ανεβάζει το παραμύθι «Χάνσελ & Γκρέτελ» των αδερφών Γκριμ, σε διασκευή της Άντζελας Ριζάκη, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 στις 8:00μ.μ

Το έργο: Ο Χάνσελ, ο Βάνσελ, ο Λάνσελ και η Γκρέτελ, η Γκρέφελ, η Γκρέμελ είναι παιδιά φτωχής οικογένειας που ζει κοντά στο δάσος. Αποφασίζουν μία μέρα να φύγουν από τους γονείς τους κρυφά, γιατί ένιωθαν ότι τους επιβαρύνουν οικονομικά και ένιωθαν άσχημα. Υστερα από μία περιπετειώδη νύχτα βλέπουν ένα σπίτι φτιαγμένο από γλυκά και ζαχαρωτά. Κουρασμένα και πεινασμένα, χωρίς καμία σκέψη ξεκίνησαν να γεύονται το σπίτι. Δεν ήξεραν ότι σε αυτό το σπίτι κατοικούσε η Μάγισσα Λοκάστα με τη βοηθό της Κουίκ, που ετοίμαζαν ένα μαγικό για να δημιουργήσουν διαμάντια που θα τους έκανε πλούσιες και το μόνο που τους έλειπε για να τελειοποιήσουν τη συνταγή ήταν... παιδιά. Τί απέγιναν τελικά τα παιδιά;

 

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Άντζελα Ριζάκη

Το έργο ανεβάστηκε από τους μαθητές του παιδικού τμήματος του εργαστηρίου το καλοκαίρι του 2013 στο Θέατρο Διόνυσος.

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

 

 

Ταξίδι στη ζωή

Η ιστορία είναι βασισμένη στο μύθο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ "Ο Μικρός Πρίγκιπας" και είναι αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του παιδικού θεατρικού εργαστηρίου. Μέσα από το έργο τα παιδιά παίρνουν απλά μηνύματα για τις αξίες και την ουσία της ανθρώπινης φύσης...

Υπόθεση: Το έργο εκτυλίσσεται στον Πλανήτη Β612 στον αστερισμό της Ανδρομέδας... Εκεί ζουν δύο μικροί ξανθοί πρίγκιπες όπου αποφασίζουν να ταξιδέψουν, να γνωρίσουν νέους τόπους και ανθρώπους. Στην πορεία συνειδητοποιούν ότι μαθαίνουν τις αξίες της ζωής... διαφορετικές αξίες από αυτές που ήξεραν..

"Ο Μικρός Πρίγκιπας", έχει μεταφραστεί σε περίπου 60 γλώσσες και έρχεται τρίτο σε πωλήσεις βιβλίο στην παγκόσμια ιστορία, μετά από τη Βίβλο και το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ.

Σκηνοθεσία / Μουσική Επιμέλεια / Κατασκευή Κούκλας: Άντζελα Ριζάκη

Το έργο ανεβάστηκε από τους μαθητές του παιδικού τμήματος του εργαστηρίου το καλοκαίρι του 2012 στο Θέατρο Διόνυσος.