Εφηβικό Τμήμα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017

 
Το «Εφηβικό Τμήμα» του Θεατρικού Εργαστηρίου του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» παρουσιάζει το έργο «ΑΛΛΑ ΖΟΥΜΕ;!» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άντζελας Ριζάκη, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 στις 8:00μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου. Η παράσταση προτείνεται για ηλικίες άνω των 12 ετών.

Το έργο: Πρόκειται για μια παράσταση με στοιχεία σωματικού θεάτρου (performance), κίνησης και λόγου, όπου αναδεικνύονται θέματα γνώριμα σε όλους μας! Τι συμβαίνει όταν κυνηγάει κάποιος… κάποιον άλλον; Τι συμβαίνει όταν κάποιος περιμένει πίσω από μία πόρτα; Τι πραγματικά συμβαίνει όταν τσαλακώνεται μια εφημερίδα; Τι συμβαίνει στην οικογένεια και τι συμβαίνει σε εναν άνθρωπο όταν στερείται το φαγητό; Τί συμβαίνει όταν βρισκόμαστε σε ένα δίλημμα;;; Ποια η αλήθεια σε όλα αυτά;…. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι την αλήθεια θα την βρείτε… στην παράστασή μας! 

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Άντζελα Ριζάκη
Συμμετέχουν όλα τα παιδιά του τμήματος
 
 
 
 
 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016

 
 
 
"Μπροστά στα μάτια σας"
 

Κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στο φετινό μας σόου!! Ένα σόου που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για εσάς…!!! Ο… ναι.. ναι… ναι… έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για εσάς! Είμαστε λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είστε οι επίτιμοι καλεσμένοι μας για την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 8:00 μ.μ.! Τι σημαίνει αυτό; Τι άλλωστε; Ότι είστε οι πρώτοι και οι τελευταίοι που θα δείτε αυτό το σόου. Τα κόλπα μας… πολλά… η φαντασία μας… απεριόριστη.. Δεν μας κρατάει τίποτα! Δεν μας φοβίζει τίποτα!!! Ποια η απόσταση μεταξύ της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης; Θα το ανακαλύψετε την βραδιά εκείνη… Αφεθείτε, χαλαρώσετε και ελάτε να μας απολαύσετε στο φετινό μας σόου, στο Τσίρκο!!

Χορεύτριες, κλόουν, μαγικά, ηθοποιοί, Ακροβάτες, υπάλληλοι του τσίρκου, μια μέντιουμ, ένας θηριοδαμαστής, ο κάθε ένας με τη δική του ιστορία!!! Τι τους ενώνει; Και τι τους χωρίζει; Μπροστά στα μάτια σας.... ζωντάνια, τρέλα, μαγεία, μπαλόνια, γέλια και χαρά... 
Ας γυρίσουμε και την άλλη όψη του νομίσματος.... Στο συγκεκριμένο τσίρκο όλα μπορεί να φαίνονται ότι κυλούν όμορφα... μα μια ιστορία με ένα θάνατο στο παρελθόν και μια ομολογία έπειτα από χρόνια αναστατώνει τους πάντες... ακόμα και εσάς.. τους θεατές μας... μη ξέροντας τι πρόκειται να συμβεί... Αφεθείτε... χαλαρώστε και αν θέλετε να μάθετε την απόσταση μεταξύ της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης τότε κοπιάστε στην παράστασή μας. Σε ένα έργο που αναδύει θέματα όπως η βία, η εκμετάλλευση των ανθρώπων και η χειραγώγησή τους! Ενα θέατρο με πειραματικό χαρακτήρα που οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη στο λεπτό... ή μήπως στο δευτερόλεπτο;

Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Άντζελα Ριζάκη
Διδασκαλία μαγικών: Δημήτρης Κέκκος
Σχεδιασμός Αφίσας: Αθηνά Ζησίμου

 
 
 
 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015

 
"Φοβάσαι;;;"
 
Το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Θεάτρου Διόνυσος, παρουσιάζει την παράσταση "Φοβάσαι;;;" της Άντζελας Ριζάκη, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, στις 19:00.
 
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άντζελα Ριζάκη
Σχεδιασμός Αφίσας: Αθηνά Ζησίμου
 
 
 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014

"ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ"

Το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Θεάτρου Διόνυσος, παρουσιάζει την κωμωδία "Πανικός στο Τρένο" της Άντζελας Ριζάκη, την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 στις 19:00.

Πρόκειται για μία αλλόκοτη, μοναδική κωμωδία καταστάσεων με πάμπολα ευτράπελα, χιούμορ μα και με θέματα που τα ίδια τα παιδιά θέλησαν να αγγίξουν μέσω αυτής της θεατρικής παράστασης. Θίγονται θέματα όπως η οικογένεια, η αγάπη, η φιλία, η διαφορετικότητα, η εκμετάλλευση, η οικονομική εξάρτηση, ο φόβος προς το άγνωστο, οι μάσκες που φορούν κάποιοι στην καθημερινότητα τους και η κάθε είδους αλλαγή που μπορεί να προκύψει αναπάντεχα στην ζωή του καθενός. Ανησυχίες που τα ίδια τα παιδιά πρότειναν μέσω των μαθημάτων του θεατρικού εργαστηρίου καθόλη τη διάρκεια της θεατρικής χρονιάς που πέρασε.

Άνθρωποι στην καθημερινότητά τους, άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, άνθρωποι διαφορετικοί, άνθρωποι μοναδικοί. Ο κάθε ένας με τη δική του ιστορία και με το δικό του σκοπό. Παιδιά χωρισμένων γονιών... Φοιτήτριες.... Ανθρωποι πλούσιοι.... άνθρωποι φτωχοί.... Ανθρωποι της εξουσίας.... Ανθρωποι μικ
ροί και μεγάλοι.... Ανθρωποι διαφορετικής καταγωγής μεταξύ τους.. Ανθρωποι με μάσκες και άνθρωποι χωρίς μάσκες.... Ολοι σε ενα τρένο... Με τελευταία στάση... την στάση της ΑΛΛΑΓΗΣ.... Τί μπορεί να γίνει μέσα σε ένα τρένο που όλοι έρχονται αντιμέτωποι με όλους... ΠΑΝΙΚΟΣ.....!!!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Άντζελα Ριζάκη

Το έργο ανεβάστηκε από τους μαθητές του εφηβικού τμήματος του εργαστηρίου το καλοκαίρι του 2014 στο Θέατρο Διόνυσος.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013

Αν τα πιόνια μιλούσαν...

Πρόκειται για ένα έργο βγαλμένο από την καθημερινότητα της ζωής, για μικρούς και μεγάλους, που αναδύει θέματα γύρω  από την αγάπη, τη διαφορετικότητα, το μίσος, την προκατάληψη, τον θυμό, με πολλές απρόβλεπτες κωμικοτραγικές καταστάσεις μέχρι το τέλος της παράστασης.

 

Το έργο: Σε μια σκακιέρα τα πιόνια παίρνουν ανθρώπινη μορφή και  ζωντανεύουν. Οι αντιπαλότητες των δύο Βασιλείων φέρουν ρήξεις, διαμάχες, φιλονικίες μέχρι που αποκαλύπτεται ένα μεγάλο μυστικό... Τί ενώνει τα δύο Βασίλεια και τί τα χωρίζει;

 

Η απάντηση βρίσκεται στους πρωταγωνιστές όπου οι βασιλιάδες, οι βασίλισσες, οι

πύργοι, οι τρελοί αξιωματικοί, τα άλογα, ακόμα και τα στρατιωτάκια, παίζουν το

δικό τους ξεχωριστό ρόλο και είναι όλοι μάρτυρες της σημαντικής αποκάλυψης, που

θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο – Σκηνοθεσία - Διδασκαλία: Άντζελα Ριζάκη

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

Η Γενιά των 27...

Είναι ένα έργο που ωριμάζει τη συνείδηση, αναπτύσσει το αίσθημα της ευθύνης και προβληματίζει τη δύσκολη αυτή ηλικία γύρω από το θέμα των Ναρκωτικών.

Η υπόθεση αφορά τη Μαρία, μια μαθήτρια γυμνασίου, 14 ετών, που αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα. Στο δρόμο της βρίσκεται ο Μάρκος, ένας 19χρονος, μαθητής ακόμα... ο οποίος την καθοδηγεί για να δει τη ζωή από άλλη οπτική γωνία μαζί με το φίλο του Στέφανο... Οι φίλες της Μαρίας, Αλέκα και Βιβή, μάρτυρες στο ταξίδι που επιλέγει η Μαρία... Πού θα την οδηγήσει τελικά ο δρόμος που θα επιλέξει;

 

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Άντζελα Ριζάκη

 

Το έργο ανεβάστηκε από τους μαθητές του εφηβικού τμήματος του εργαστηρίου το καλοκαίρι του 2012 στο Θέατρο Διόνυσος.