ΚΑΜΠΙΕΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 10 & 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 8.30μ.μ.

2019-07-24 14:45

Το έργο

 

Πρόκειται για μια σύγχρονη θεατρική διασκευή με γρήγορες εναλλαγές σκηνών, μουσική, χορό και τραγούδια που αφηγείται την ιστορία του εξαρχής φτωχού και ορφανού Φ.Τ. Μπερνάμ, που στην πορεία θα εξελιχθεί σε μέγα οραματιστή ενός μαγευτικού και πρωτότυπου τσίρκου-θεάματος, παγκοσμίου φήμης. Το τσίρκο στελεχώνουν μια σειρά ιδιαίτερων και παράξενων ανθρώπων όπου έρχονται αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό, μα και με την συμπεριφορά του κόσμου απέναντί τους. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για εκείνους. Ένας αγώνας για την αποδοχή και την αλλαγή... Για κάποιους είναι απλώς "κάμπιες με φτερά", για τον Μπερνάμ είναι "πεταλούδες".... Ποιά η διαφορά; Καμία.. παρά μόνο στις "ταμπέλες". Άραγε πόσο δύσκολο είναι ο κόσμος να αλλάξει... και να τους δει σαν "Πεταλούδες"; Αλλαγή... αυτό είναι το κλειδί. Αν όμως η αλλαγή αγγίξει τον Μπερνάμ... τί μπορεί να συμβεί; 

Ποιος ήταν όμως ο πραγματικός Φ. Τ. Μπερνάμ; Ανθρωπος του «ηρωικού» 19ου αιώνα (γεννήθηκε το 1810), ο Αμερικανός σόουμαν ήταν ένας πολύ φιλόδοξος άνθρωπος, με επιχειρηματικό πνεύμα από αυτά που ενέπνευσαν τους συμπατριώτες του, προκειμένου να σχηματίσουν τη μετέπειτα εικόνα της χώρας τους. Τα κάθε λογής σόου του Μπερνάμ, μόνιμα ή περιοδεύοντα, τον καθιέρωσαν σε κορυφαίο λαϊκό διασκεδαστή και θρύλο στη συνείδηση του κοινού.

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία/Διδασκαλία:          Άντζελα Ριζάκη

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):  Σταύρια Αλετράρη (Αφρικάνα), Άντρη Αριστοδήμου (Τζένη), Ελισάβετ Βασιλείου (γυναίκα Μπερνάμ, Βασίλισσα), Νίκη Γεωργίου (Μαλλιαρός), Γιάγκος Γιαγκουλλής (Μπέρναμ), Χρίστινα Δημοσθένους (Γυναίκα με τη νόσο φωτός), Ελενα Κτίστη (Μυγάς), Νάσος Κυριακίδης (Μονόφθαλμος, Βασιλιάς), Μισιέλλα Κωνσταντίνου (Γυναίκα με εγκαύματα), Σόνια Λευκάτη (Γυναίκα με γένια), Σοφία Λοϊζου (Αφηγητής, πριγκίπισσα), Μαρία Παπαπέτρου (κριτικός, γηραιά βασίλισσα), Ήβη Σταυρινίδου (Μεγαλόσωμος), Χρυστάλλα Τσουτσούκη (Μεγαλοπόδαρη), Γιώργος Χατζηαντώνης (Σεμπάστιαν, περαστικός)                                  

Τα παιδιά: Άντρεα Κτενά (παιδί), Οδυσσέας Οδυσσέως (Μπέρναμ μικρός), Αντωνία Σωτηρίου (κόρη Μπέρναμ), Δομνίκη Παπαλούκα (παιδί)

 

Στην παράσταση ακούγονται τα τραγούδια

 

 

  1. Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι

Στίχοι/Μουσική: Μαριανίνα Κριεζή / Διονύσης Τσακνής
Διασκευή : Γιάγκος Γιαγκουλλή
Τραγούδι : Οδυσσέας Οδυσσέως, Σοφία Λοϊζου, Γιάγκος Γιαγκουλλή

  1. Εκατομμύρια όνειρα

Μουσική : The Greatest Showman
Στίχοι στα ελληνικά : Γιάγκος Γιαγκουλλή
Τραγούδι : Αντωνία Σωτηρίου , Ελισάβετ Βασιλείου, Γιάγκος Γιαγκουλλή

  1. Don’t worry be happy

Μουσική: BOBBY MCFERRIN
Στίχοι στα ελληνικά , μουσική διασκευή και τραγούδι : Γιάγκος Γιαγκουλλή

  1. Είναι το τέλειο show

μουσική : The Greatest show
Στίχοι στα ελληνικά : Γιάγκος Γιαγκουλλή
τραγούδι : Γιάγκος και όλος ο θίασος

  1. Δεν σταματάμε

Στίχοι μουσική : Γιάγκος Γιαγκουλλή
τραγούδι : όλος ο θίασος

 

  1. Στην άλλη πλευρά (To the other side)

Μουσική : the greatest showman / to the other side
Στίχοι : Γιάγκος Γιαγκουλλή
Τραγούδι : Γιάγκος Γιαγκουλλή και Γιώργος Χατζηαντώνης

  1. Αυτή είμαι εγώ ( This is me)

Μουσική : The greatest showman
Στίχοι : Γιάγκος Γιαγκουλλή, Μισιέλα Κωνσταντίνου
Τραγούδι : Μισιέλα Κωνσταντίνου , Θίασος

  1. Από εδώ και εμπρός.. Μια γροθιά

Μουσική: The Greatest Showman
Στίχοι στα ελληνικά: Χρυστάλλα Τσουτσούκη
τραγούδι : Γιάγκος , Όλος ο θίασος

  1. Jar of Hearts (Christina Perri)

Τραγούδι : Άντρη Αριστοδήμου

  1. Χίλιες σιωπές 

Στίχοι: Νίκος Ζούδιαρης Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης

Τραγούδι : Έλενα Κτίστη

Βιολί: Σταύρια Αλετράρη

 

 

 

 

«Στο καβούκι κρυμμένες υφαίνουν και υφαίνουν και υφαίνουν… ήσυχα, ήρεμα με υπομονή και επιμονή… μέχρι εκείνη τη στιγμή που η καρδιά τους κτυπά πιο δυνατά από ποτέ, τα μάτια τους λάμπους πιο φωτεινά από ποτέ και η δύναμη από μέσα του έχει πάρει μια θερμοκρασία που δεν τις κρατάει άλλο. Το καβούκι σπάει και οι πεταλούδες πετούν ψηλά οι πεταλούδες χορεύουν, παλεύουν σε ένα κόμσο φτιαγμένο για όλους τελικά, σε έναν κόσμο που θέλει αγάπη τελικά, με χαμόγελα φανταχτερά…. Για σένα, για μένα και για εκείνους που μπορούν αλλά δεν το ξέρουν ακόμα…»

Θεατρική ομάδα ενηλίκων

                                                *             *             *             *             *             *             *             *             *            

«Χαίρομαι τόσο πολύ που για ακόμη μια φορά μια ιδέα πήρε σάρκα και οστά! Χαίρομαι απίστευτα πολύ που αυτή η ιδέα υλοποιήθηκε από τη συγκεκριμένη ομάδα. Ο καθένας τους ξεχωριστός, μοναδικός και όλοι μέσα στην καρδιά μου. Μακάρι αυτή η παράσταση να μπει και στη δική σας καρδιά. Ένα ζωντανό τσίρκο με διαφορετικούς χαρακτήρες και διαφορετικά συναισθήματα. Μέσα από τα τραγούδια, τη μουσική, το χορό, τις μεταμφιέσεις και τα κωμικά στοιχεία…. αναδύονται θέματα όπως η απληστία, η διαφορετικότητα, η αποδοχή και αγάπη προς τον άλλον. Εύχομαι αυτό το ζωντανό τσίρκο να ζωντανέψει τις καρδιές όλων μας και να συνειδητοποιήσουμε πως οι κάμπιες με φτερά… είναι απλώς πεταλούδες και δεν θα πρέπει να φοβούνται να φανούν, ούτε να απολογηθούν γιατί πολύ απλά… έτσι είναι αυτές… έτσι είμαστε εμείς! Έτσι είναι όλοι!»

Αντζελα Ριζάκη

Θεατρολόγος/Θεατροπαιδαγωγός

Σκηνοθέτις/Ηθοποιός

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Σκεύη Μενελάου και την Αναστασία Γεωργαλλή (σόλο) για τη βοήθεια στη χορογραφία φινάλε, στην κα. Νικολίνα Σιαντού για τη στολή του Μπέρναμ, στον φωτογράφο κ. Στέλιος Παϊσιο, τον Θεόδωρο Χρυσοστόμου που έντυσε το σκηνικό μας με άχυρα, όλη την ομάδα για το «είναι» τους και φυσικά  όλους εσάς που κάθε χρόνο μας στηρίζετε και μας δίνετε κίνητρο να συνεχίζουμε. Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Έναρξη μαθημάτων θεατρικού εργαστηρίου Teatro Angelico 2019-2020

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

(Τμήματα: παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων)

Πληροφορίες/Εγγραφές: 99753388